Het NieuwsBericht is een uitgave van de Anosmievereniging welke gemaakt wordt voor de vrienden van de vereniging.

Nieuwsgierig? Vraag een proefexemplaar aan via het secretariaat.

Hieronder vindt u enkele artikelen uit diverse edities.

Geuren in de geschiedenis

een bijzondere route door het Rijksmuseum Vorige maand gaf geurkunsthistorica Caro Verbeek leden van onze vereniging een bijzondere rondleiding door…

lees meer

Human Olfaction Conference

Voorzitter Kirsten Jaarsma en redacteur Susanne de Bruin bezochten op 22 en 23 juni j.l. de ‘Human Olfaction Conference’ in Nijmegen. Tijdens…

lees meer

Meesterlijk menu vol smaaksensaties tijdens masterclass!

Een nieuwe masterclass van Jos Grootscholten betekent samen kokkerellen om met elkaar een spetterend menu op tafel te zetten. Maar tijdens het…

lees meer

Over aangeboren anosmie

Vragen, antwoorden en ervaringen Aangeboren of congenitale anosmie, volgens onderzoek uit 2002 treft het 1 op 10.000 mensen. Dit onderzoek is…

lees meer

Feest der herkenning

dubbelinterview met Stan & Julie Stan Bielderman (12) is het jongste lid van onze vereniging en heeft aangeboren anosmie. Hij had nog nooit…

lees meer

Proeven met je neus: retronasaal ruiken via de mond

Geur speelt een belangrijke rol in ons leven: zowel in het sociale leven (Jasper de Groot van de Universiteit Utrecht heeft in Nieuwsbericht|2 van…

lees meer

Baat het niet, dan schaadt het niet’ Alles over reuktrainingen

Reuktrainingen, een onderwerp dat leeft onder veel leden van onze vereniging. Tijdens de laatste Vriendendag in september was er veel interesse voor…

lees meer

Kno-arts Dick Kooper in Haïti

Veel van onze leden zullen kno-arts Dick Kooper kennen van zijn heldere presentaties op onze Vriendendagen waarin hij zijn brede kennis van…

lees meer

Reukzin: de feiten op een rijtje

Onze reukzin heeft grote invloed op de manier waarop we de wereld om ons heen beleven. Geuren kunnen invloed hebben op onze gemoedstoestand, oude…

lees meer

Leven zonder geur in beeld

De afwezigheid van iets wat je niet kan zien, vastleggen op beeld is niet gemakkelijk. Fotografe Dorien Scheltens werkt al sinds 2014 met het thema…

lees meer

Geur en herinneringen: de wetenschap aan het woord

Dr. Jasper de Groot is post-doctoraal researcher bij de afdeling Sociale-, gezondheids- en organisatiepsychologie van de Universiteit van Utrecht.…

lees meer

Boon in de ban van bonen

Door Susanne de Bruin Eind vorig jaar bracht Joke Boon haar tweede kookboek uit: ‘Bonen!’. Een boek bomvol recepten met bonen, peulvruchten,…

lees meer

Let’s talk smell and taste

Symposium van de Engelse organisatie voor reuk- en smaakstoornissen Fifth Sense Het tweedaagse symposium van Fifth Sense vond plaats op de…

lees meer

Sterren-masterclass koken: spelen met smaken en structuren

Het is 23 november half vijf, wanneer de eerste deelnemers van de kookworkshop proosten met een glaasje prosecco. Ze zijn uitgenodigd door de…

lees meer



Naar boven ↑