In mei en juni worden door de organisatie Vier keer beter kookworkshops georganiseerd speciaal voor mensen die problemen ervaren met eten. Bijvoorbeeld door reuk- en smaakverlies, maar ook door spierverlies, slikproblemen en een verminderde eetlust. Meer informatie over de workshop en over het aanmelden lees je hieronder. Aanmelden is gratis. Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. De workshops worden begeleid door chef-kok Erik-Jan Wissink.

Naast de kookworkshops organiseert Vier keer beter ook een Online dialoog. Ervaringsdeskundigen kunnen online met elkaar in gesprek gaan en hun kennis en ervaring delen over smaak- en geurverlies, verminderde eetlust, slikproblemen en voeding.

Kookworkshop ‘Eet goed voor jezelf’: lotgenotencontact via kookworkshops als eten een uitdaging wordt

Ben je herstellende van een ziekte, een behandeling of IC-opname? Dan ervaar je vaak nog een aantal problemen zoals smaak- en geurverlies, spierverlies, slikproblemen en verminderde eetlust. Het programma ‘Eet goed voor jezelf’ is onderdeel van https://vierkeerbeter.nl/ en biedt mensen de mogelijkheid verder aan hun herstel te werken door middel van lotgenotenbijeenkomsten in de vorm van kookworkshops.

Wil je ervaringen uitwisselen met lotgenoten en tegelijkertijd van een topkok leren hoe je een gepersonaliseerde smaakvolle maaltijd kunt maken? Je bent van harte welkom! Meld je hier aan voor een van de interactieve bijeenkomsten. Let op: er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.

Data

  • Zaterdag 11 juni (10:00 – 12:00 en 14:00 – 16:00 uur)
  • Maandag 4 juli (10:00 – 12:00 en 14:00 – 16:00 uur)
  • Vrijdag 9 september (14:00 – 16:00 uur)
  • Woensdag 21 september (14:00 – 16:00 uur)
  • Dinsdag 4 oktober (14:00 – 16:00 uur)
  • Donderdag 13 oktober (14:00 – 16:00 uur)

Locatie
De Heeren van Driebergen
Traaij 102A
3971 GS Driebergen-Rijsenburg
*Gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Gratis parkeren op eigen parkeerterrein.

‘Eet goed voor jezelf’ is een initiatief van het Platform Patiënt en Voeding en Stichting Eten+Welzijn in samenwerking met de patiëntenorganisaties Reuksmaakstoornis.nl en ICConnect/FCIC en chef-kok Eric-Jan Wissink.

Online Dialoog

Jouw kennis is belangrijk! Denk mee en deel je kennis en ideeën over oplossingen voor belemmeringen tijdens het eten

Heb je ervaring met problemen tijdens het eten? Heb je zelf geëxperimenteerd met voeding bij een belemmering? Of heb je op een andere manier kennis over dit onderwerp? Graag maken we gebruik van je kennis en ervaring op het gebied van smaak- en geurverlies, verminderde eetlust, slikproblemen en voeding. Deze verzamelen we door middel van een Online Dialoog.

Hoe werkt het?
Dialoog betekent dat mensen de argumenten en meningen van anderen actief tot zich nemen, erop reflecteren en zich erdoor laten beïnvloeden. Door dit proces leer je van elkaar en kom je tot nieuwe, betere, meer gezamenlijke standpunten. De Online Dialoog bestaat uit 2 stappen. Eerst reageer je (anoniem) online op 3 open vragen. Daarna reageer je (weer anoniem) op elkaars antwoorden, en kun je eventueel je mening bijstellen. Zo verzamelen we kennis, komen we gezamenlijk op nieuwe oplossingen en het zorgt voor verbinding. Alle kennis die hieruit voortkomt wordt ook weer aan jullie teruggegeven in een online rapportage: zo leren we met en van elkaar in een transparant, maar anoniem en veilig proces.

Aanmelden
Meld je hier aan voor de Online Dialoog