Het NieuwsBericht is een uitgave van de Anosmievereniging welke gemaakt wordt voor de vrienden van de vereniging.

Nieuwsgierig? Vraag een proefexemplaar aan via het secretariaat.

Hieronder vindt u enkele artikelen uit diverse edities.

Redacteur zonder geur: blog 2

Groot alarm: Hoe ik ontdekte dat ik niets meer ruik Susanne de Bruin (27) is freelance journalist en tikte talloze interviews en verhalen voor de…

lees meer

Patient Journey

Patient Journey – Reuk- en smaakverlies: wat nu?

Reuk- en smaakverlies: wat nu? Met deze 'patient journey' brengen we stap voor stap in kaart wat je allemaal tegenkomt als je voor het eerst te…

lees meer

Redacteur zonder geur

Redacteur zonder geur: blog 1

Reukverlies met voorkennis Susanne de Bruin (27) is freelance journalist en tikte talloze interviews en verhalen voor de patiëntenvereniging…

lees meer

Interview met Elbrich Postma

Promotie Dr. Elbrich Postma – interview

Elbrich Postma promoveert met ‘Coming to your senses’ Op 15 januari 2021 is Elbrich Postma gepromoveerd aan de universiteit van Wageningen. We…

lees meer

Persbericht Achter glas 3

Persbericht – Achter glas 3

Persbericht (onder embargo tot zaterdag 27 februari 09.00 uur) Magazine laat coronapatiënten aan het woord over impact van hun reukverlies:…

lees meer

Anosmia Awareness Day

Anosmia Awareness Day 2021

Op 27 februari is het Anosmia Awareness Day! Op deze dag staan we met zijn allen stil bij de impact van reukverlies. Heb jij of heeft iemand in jouw…

lees meer

Kerstrecept van sterrenchef Marcelo Ballardin

Sterrenchef Marcelo Ballardin ontwikkelt samen met smaakexperte een kerstrecept voor wie het coronavirus opliep. Personen die hun smaak en geur…

lees meer

Vacature secretaris

Secretaris gezocht! Vind jij het leuk om de handen uit de mouwen te steken en ben je ongeveer 3 uur per week beschikbaar om je in te zetten voor…

lees meer

Informatieposter parosmie en fantosmie

Voor iedereen die te maken heeft met parosmie of fantosmie (een vervorming van geuren of het ruiken van fantoomgeuren) is er nu een…

lees meer

Persbericht november

‘Alles ruikt naar corona…’ Ongeveer tweederde van de coronapatiënten krijgt te maken met reuk- en smaakverlies. Een groot deel van deze…

lees meer

Persbericht

PERSBERICHT_REUKSMAAKSTOORNIS 50% van de coronapatiënten kampt met reuk- of smaakverlies: patiëntenvereniging start campagne om lotgenoten samen…

lees meer

André van Dijk ©

Reuk- en smaakverlies na COVID-19 – nieuws

Het is bekend dat COVID-19 bij veel patiënten een (al dan niet tijdelijk) verlies van reuk en/of smaakzin veroorzaakt. Het RIVM heeft dit symptoom…

lees meer

Interview met Sanne Boesveldt

Reuk- en smaakverlies door COVID-19 - interview met Sanne Boesveldt Gezondheidsorganisaties van over de hele wereld hebben het verlies van reuk en…

lees meer

Interview met Teun Aalbers

Teun Aalbers is mede-oprichter van applicatie-ontwikkelaar GainPlay Studio, het bedrijf dat onze reuktrainingapp heeft ontwikkeld. Hij en zijn team…

lees meer

Onderzoek ‘Neus tot brein’

In de zomer van 2017 werkte het Reuk- en smaakcentrum in Ede mee aan een Zweeds onderzoek over multisensorische integratie, het ‘Neus tot…

lees meer

Fantosmie: 6,5 procent van de mensheid heeft het

Geuren ruiken die er eigenlijk niet zijn; een deel van onze leden wordt er elke dag mee geconfronteerd. Vanwege het feit dat het vooral vieze…

lees meer

Nieuw boek over de relatie tussen geur en voeding

Vakantieleesvoer: Why you eat what you eat Neurowetenschapper en biopsycholoog Rachel Herz heeft zich verdiept in de invloed van ruiken op onze…

lees meer

Geuren in de geschiedenis

een bijzondere route door het Rijksmuseum Vorige maand gaf geurkunsthistorica Caro Verbeek leden van onze vereniging een bijzondere rondleiding door…

lees meer

Human Olfaction Conference

Voorzitter Kirsten Jaarsma en redacteur Susanne de Bruin bezochten op 22 en 23 juni j.l. de ‘Human Olfaction Conference’ in Nijmegen. Tijdens…

lees meer

Meesterlijk menu vol smaaksensaties tijdens masterclass!

Een nieuwe masterclass van Jos Grootscholten betekent samen kokkerellen om met elkaar een spetterend menu op tafel te zetten. Maar tijdens het…

lees meer

Over aangeboren anosmie

Vragen, antwoorden en ervaringen Aangeboren of congenitale anosmie, volgens onderzoek uit 2002 treft het 1 op 10.000 mensen. Dit onderzoek is…

lees meer

Feest der herkenning

dubbelinterview met Stan & Julie Stan Bielderman (12) is het jongste lid van onze vereniging en heeft aangeboren anosmie. Hij had nog nooit…

lees meer

Proeven met je neus: retronasaal ruiken via de mond

Geur speelt een belangrijke rol in ons leven: zowel in het sociale leven (Jasper de Groot van de Universiteit Utrecht heeft in Nieuwsbericht|2 van…

lees meer

Baat het niet, dan schaadt het niet’ Alles over reuktrainingen

Reuktrainingen, een onderwerp dat leeft onder veel leden van onze vereniging. Tijdens de laatste Vriendendag in september was er veel interesse voor…

lees meer

Kno-arts Dick Kooper in Haïti

Veel van onze leden zullen kno-arts Dick Kooper kennen van zijn heldere presentaties op onze Vriendendagen waarin hij zijn brede kennis van…

lees meer

Reukzin: de feiten op een rijtje

Onze reukzin heeft grote invloed op de manier waarop we de wereld om ons heen beleven. Geuren kunnen invloed hebben op onze gemoedstoestand, oude…

lees meer

Leven zonder geur in beeld

De afwezigheid van iets wat je niet kan zien, vastleggen op beeld is niet gemakkelijk. Fotografe Dorien Scheltens werkt al sinds 2014 met het thema…

lees meer

Geur en herinneringen: de wetenschap aan het woord

Dr. Jasper de Groot is post-doctoraal researcher bij de afdeling Sociale-, gezondheids- en organisatiepsychologie van de Universiteit van Utrecht.…

lees meer

Boon in de ban van bonen

Door Susanne de Bruin Eind vorig jaar bracht Joke Boon haar tweede kookboek uit: ‘Bonen!’. Een boek bomvol recepten met bonen, peulvruchten,…

lees meer

Let’s talk smell and taste

Symposium van de Engelse organisatie voor reuk- en smaakstoornissen Fifth Sense Het tweedaagse symposium van Fifth Sense vond plaats op de…

lees meer

Sterren-masterclass koken: spelen met smaken en structuren

Het is 23 november half vijf, wanneer de eerste deelnemers van de kookworkshop proosten met een glaasje prosecco. Ze zijn uitgenodigd door de…

lees meer

<br class=”spacer_” /><a class=”tothetop” title=”Naar boven”>Naar boven ↑</a>