Afgelopen jaar organiseerde  Platform Patiënt en Voeding & Stichting Eten+Welzijn onder de naam Vier keer beter de kookworkshops “Eet goed voor jezelf’ voor mensen met geur- en smaakverlies of – verandering. Onder leiding van Eric-jan Wissink, Chef en verbonden aan Eten+Welzijn, leerde men over smaak en over wat je zelf kunt doen om tóch meer smaakvol te kunnen eten. Of hoe je meer plezier aan eten kunt beleven als eten een uitdaging is, doordat je bijvoorbeeld weinig of geen geur en smaak (meer) hebt of als bepaald eten vies ruikt of smaakt. Onder begeleiding van Eric-jan gingen de deelnemers aan de slag met hapjes en gerechtjes op maat. Het samen koken, het eten van de gerechtjes en de gesprekken tussendoor en na afloop zorgen voor een laagdrempelig onderling contact en erkenning.

Inmiddels is de reeks kookworkshops voorbij. Verschillende kandidaten delen hun ervaringen en waardevolle tips in onderstaande filmpjes.

Eet goed voor jezelf – Marjolein te Strake | Wat kun je zelf doen bij reuk- en smaakstoornissen?

 

Eet goed voor jezelf – Marianne Nijnuis | Pak zelf de regie bij eetbelemmeringen

 

Eet goed voor jezelf – Fraukje Kerkdijk | Wat betekent het als je reuk en smaak verstoord is?