Privacyverklaring Reuktraining.nl

Anosmie-vereniging
Postbus 91
4000 AB Tiel
KvK-nummer: 34143935

Laatste update [03/10/2019]

Dit is de privacyverklaring van de Reuksmaakstoornis app van Anosmie-vereniging (hierna: ‘we’, ‘wij’ of ‘ons). Deze privacyverklaring informeert je over ons beleid met betrekking tot het verzamelen en verwerken van persoonlijke gegevens wanneer je onze app gebruikt. Wij respecteren de privacy van onze gebruikers en gaan daarom uiterst zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om.

Voor welke doelen verwerken wij persoonsgegevens?

Onze app verwerkt persoonsgegevens met het doel om de app te laten functioneren, voor toekomstige verbetering van de app en de gebruikte methode voor geurtraining in de app. Tenslotte kunnen sommige gegevens ook voor wetenschappelijke doeleinden worden verwerkt.

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Downloaden van de app

Om de app te downloaden koppelen wij een unieke code aan jouw apparaat. Deze unieke code is nodig voor de uitvoering van de gebruiksovereenkomst. De app mag overigens enkel gebruikt worden door gebruikers boven de 16 jaar.

Gebruik van de app

Voor het gebruik van de app vragen we je om de volgende gegevens in te vullen:

  •  geslacht
  • de oorzaak van een verminderd reukvermogen
  • of de diagnose is gesteld door een medisch professional of niet
  • de duur van het verminderd reukvermogen
  • het hebben van ervaring met reuktraining
  • omschrijving van het reukvermogen
  • informatie die je verstrekt wanneer je contact met ons opneemt
  • informatie die je verstrekt in het geur-dagboek indien je van die functie gebruik maakt

 

Door het invullen van deze gegevens geef je ons expliciete toestemming om deze gegevens te verwerken. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het gebruik van de app.

Hoe lang bewaren wij de persoonsgegevens?

Alle door jou ingevulde gegevens bewaren wij maximaal vijf jaar vanaf het moment van invoer. Alle overige persoonsgegevens verwerken wij zolang je de app gebruikt.

Delen van persoonsgegevens met derden

Jouw persoonsgegevens worden door Anosmie-vereniging gedeeld met de app ontwikkelaar GainPlay Studio B.V. Daarnaast worden de persoonsgegevens opgeslagen op de servers van One.com. Deze servers bevinden zich binnen de Europese Unie. Ten slotte stelt deze app Google in staat om gegevens over het apparaat waar je deze app mee gebruikt, zoals type mobiele internetbrowser, type mobiele apparaat, unieke apparaat-ID’s.

Anosmie-vereniging is gerechtigd de door jou ingevulde gegevens te delen met een beperkt aantal industriële en wetenschappelijke partners. Het doel hiervan is (uitsluitend) om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de wijze waarop het gebruik van de app invloed heeft op de geurervaring van de gebruiker en hoe de methode van reuktraining verder kan worden verbeterd. Het betreft bijvoorbeeld de door jou ingevulde informatie en gegevens over welke functies het meest worden gebruikt in de app.

Behoudens de hiervoor genoemde partijen deelt jouw persoonsgegevens nooit met andere partijen tenzij enige wettelijke verplichting Anosmie-vereniging daartoe verplicht.

Jouw rechten

Indien jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt kun je je kosteloos beroepen op de volgende rechten. Je hebt het recht om inzage te verzoeken in jouw persoonsgegevens. Tevens heb je het recht op rectificatie van je persoonsgegevens. Onder omstandigheden heb je recht op verwijdering van je persoonsgegevens, beperking van de verwerking van je persoonsgegevens, en de overdracht van je persoonsgegevens aan een ander bedrijf. Ten slotte kun je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Indien je van deze rechten gebruik wilt maken kun je contact opnemen via secretariaat@reuksmaakstoornis.nl. Na controle van jouw identiteit streeft Anosmie-vereniging ernaar om jouw verzoek binnen vier weken af te handelen.

Recht om toestemming in te trekken

Indien wij jouw gegevens verwerken op basis van (expliciete) toestemming, heb je ook altijd het recht om deze toestemming voor de toekomst weer in te trekken. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar secretariaat@reuksmaakstoornis.nl met de mededeling dat je jouw toestemming intrekt. Je kunt jouw toestemming ook intrekken door de app van Anosmie-vereniging zelf te verwijderen.

Klacht

Ten slotte heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van jouw persoonsgegevens door Anosmie-vereniging.
Wij kunnen deze privacyverklaring wijzigen en raden je daarom aan om deze regelmatig te raadplegen.


Naar boven ↑