Reuktraining.nl

Reuktraining.nl is een applicatie voor je mobiele telefoon ontwikkeld door reuksmaakstoornis.nl en gesubsidieerd door het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Patiënten met anosmie veroorzaakt door virale infecties of hoofdtrauma’s, krijgen steeds vaker het advies om reuktraining uit te proberen. Als patiëntenvereniging wil reuksmaakstoornis.nl iedereen die mogelijk baat heeft bij een dergelijke training ondersteunen en het makkelijker maken om reuktraining te integreren in hun dagelijks leven.

Reuktraining.nl is te vinden in de Google Play Store en in de App Store. De app is helemaal gratis te downloaden voor iedereen die het wil uitproberen. Voor meer informatie, vragen en voor het melden van problemen over de app kunt u contact opnemen met app@reuksmaakstoornis.nl.

Heb je een iPhone en blijft de app maar laden na het installeren? Schakel dan het Game Center van Apple in en download de app opnieuw.

Android downloadinstructies
iOS downloadinstructies

Wat houdt de app in?

De app is allereerst ontwikkeld om mensen met een vorm van anosmie op een interactieve manier te helpen met het trainen in het herkennen van geuren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat door een consequente geurtraining het reukorgaan en de hersenen geprikkeld en geactiveerd worden. Dat zorgt ervoor dat de reuk deels, of in sommige gevallen zelfs helemaal terug kan komen. Aan de hand van een specifiek geurpalet helpt de app spelenderwijs de training vol te houden. Dat is natuurlijk het proberen waard!

Voor wie is de app?

De app is ontwikkeld voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met een verlies van reukvermogen of te kampen heeft met een (sterk) verminderd reukvermogen en hier op een leuke en interactieve manier meer over wil leren.

Let op: reuktraining.nl is geen medisch hulpmiddel, maar moet gezien worden als een ondersteuning bij reuktraining.

Hoe werkt het?

Als u de app gedownload heeft vult u eerst een aantal vragen in. Hiermee kan de app de juiste training voor u samenstellen én draagt u bij aan wetenschappelijk onderzoek naar reukstoornissen. Het invullen van de vragen is niet verplicht, u kunt ze ook overslaan.

Voordat u begint bestelt of koopt u een geurtrainingset, gemakkelijk verkrijgbaar bij bijvoorbeeld het Kruidvat of Holland & Barret. De app informeert u hierover en geeft u ook nog een interessante kortingscode voor het bestellen van een set bij de KNO-winkel. Vervolgens vult u bij ‘geurmeting’ in hoe uw reukvermogen op dit moment is. Na 3, 6 en 9 maanden gebruik van de app vult u dit nogmaals in en weet u of er voortgang is geboekt.

Nu kunt u aan de slag gaan. Selecteer een geur om mee te trainen. Het is ook mogelijk om een oefening te doen zonder specifieke geur. Kies een training en volg de instructies in de app. Door herinneringen, geuren en spelletjes te combineren worden de hersenen getriggerd om geuren te herkennen.

Lees meer

Privacyverklaring Reuktraining.nl

Anosmie-vereniging
Postbus 91
4000 AB Tiel
KvK-nummer: 34143935

Laatste update [03/10/2019]

Dit is de privacyverklaring van de Reuksmaakstoornis app van Anosmie-vereniging (hierna: ‘we’, ‘wij’ of ‘ons). Deze privacyverklaring informeert je over ons beleid met betrekking tot het verzamelen en verwerken van persoonlijke gegevens wanneer je onze app gebruikt. Wij respecteren de privacy van onze gebruikers en gaan daarom uiterst zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om.

Voor welke doelen verwerken wij persoonsgegevens?

Onze app verwerkt persoonsgegevens met het doel om de app te laten functioneren, voor toekomstige verbetering van de app en de gebruikte methode voor geurtraining in de app. Tenslotte kunnen sommige gegevens ook voor wetenschappelijke doeleinden worden verwerkt.

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Downloaden van de app

Om de app te downloaden koppelen wij een unieke code aan jouw apparaat. Deze unieke code is nodig voor de uitvoering van de gebruiksovereenkomst. De app mag overigens enkel gebruikt worden door gebruikers boven de 16 jaar.

Gebruik van de app

Voor het gebruik van de app vragen we je om de volgende gegevens in te vullen:

  •  geslacht
  • de oorzaak van een verminderd reukvermogen
  • of de diagnose is gesteld door een medisch professional of niet
  • de duur van het verminderd reukvermogen
  • het hebben van ervaring met reuktraining
  • omschrijving van het reukvermogen
  • informatie die je verstrekt wanneer je contact met ons opneemt
  • informatie die je verstrekt in het geur-dagboek indien je van die functie gebruik maakt

Door het invullen van deze gegevens geef je ons expliciete toestemming om deze gegevens te verwerken. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het gebruik van de app.

Hoe lang bewaren wij de persoonsgegevens?

Alle door jou ingevulde gegevens bewaren wij maximaal vijf jaar vanaf het moment van invoer. Alle overige persoonsgegevens verwerken wij zolang je de app gebruikt.

Delen van persoonsgegevens met derden

Jouw persoonsgegevens worden door Anosmie-vereniging gedeeld met de app ontwikkelaar GainPlay Studio B.V. Daarnaast worden de persoonsgegevens opgeslagen op de servers van One.com. Deze servers bevinden zich binnen de Europese Unie. Ten slotte stelt deze app Google in staat om gegevens over het apparaat waar je deze app mee gebruikt, zoals type mobiele internetbrowser, type mobiele apparaat, unieke apparaat-ID’s.

Anosmie-vereniging is gerechtigd de door jou ingevulde gegevens te delen met een beperkt aantal industriële en wetenschappelijke partners. Het doel hiervan is (uitsluitend) om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de wijze waarop het gebruik van de app invloed heeft op de geurervaring van de gebruiker en hoe de methode van reuktraining verder kan worden verbeterd. Het betreft bijvoorbeeld de door jou ingevulde informatie en gegevens over welke functies het meest worden gebruikt in de app.

Behoudens de hiervoor genoemde partijen deelt jouw persoonsgegevens nooit met andere partijen tenzij enige wettelijke verplichting Anosmie-vereniging daartoe verplicht.

Jouw rechten

Indien jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt kun je je kosteloos beroepen op de volgende rechten. Je hebt het recht om inzage te verzoeken in jouw persoonsgegevens. Tevens heb je het recht op rectificatie van je persoonsgegevens. Onder omstandigheden heb je recht op verwijdering van je persoonsgegevens, beperking van de verwerking van je persoonsgegevens, en de overdracht van je persoonsgegevens aan een ander bedrijf. Ten slotte kun je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Indien je van deze rechten gebruik wilt maken kun je contact opnemen via secretariaat@reuksmaakstoornis.nl. Na controle van jouw identiteit streeft Anosmie-vereniging ernaar om jouw verzoek binnen vier weken af te handelen.

Recht om toestemming in te trekken

Indien wij jouw gegevens verwerken op basis van (expliciete) toestemming, heb je ook altijd het recht om deze toestemming voor de toekomst weer in te trekken. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar secretariaat@reuksmaakstoornis.nl met de mededeling dat je jouw toestemming intrekt. Je kunt jouw toestemming ook intrekken door de app van Anosmie-vereniging zelf te verwijderen.

Klacht

Ten slotte heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van jouw persoonsgegevens door Anosmie-vereniging.
Wij kunnen deze privacyverklaring wijzigen en raden je daarom aan om deze regelmatig te raadplegen.


Naar boven ↑