Podcast Tussen Neus en Lippen

Reuksmaakstoornis.nl, de patiëntenvereniging voor mensen met een reuk- en smaakstoornis, lanceert op 8 juli een vijfdelige podcastserie waarin door professionals en ervaringsdeskundigen gepraat wordt over het verlies van een zintuig. Tijdens de podcastserie ‘Tussen neus en lippen’ duikt Edwin Mooibroek als presentator in de wereld van een leven zonder reuk en smaak.

Elke podcast heeft een eigen thema rondom reuk- en smaakverlies. Zo gaat de eerste podcast dieper in op de psychologie achter onze reukzin en wat het met iemand doet om dit zintuig te verliezen. Tijdens de tweede podcast gaat Mooibroek in gesprek met een kno-arts over patiënten, oorzaken van reuk- en smaakstoornissen en behandelmethoden.

In de volgende afleveringen komen wetenschappers aan het woord over belangrijk onderzoek naar reuk- en smaakverlies en wordt er specifiek ingegaan op een veranderde smaakbeleving en hoe hiermee om te gaan. Wat kun je eten en drinken en hoe ga je in de keuken te werk? Ook besteedt de serie aandacht aan aangeboren anosmie. Want hoe is het voor iemand die nooit heeft kunnen ruiken? En hoe kom je er nou achter dat je reukverlies aangeboren is?

Iedere twee weken op donderdag verschijnt een nieuwe podcastaflevering. Deze zal te beluisteren zijn op Spotify, Apple Podcasts en natuurlijk op de website van Reuksmaakstoornis.nl. Houd de Facebook– en Instagrampagina van de vereniging in de gaten voor updates en de nieuwste afleveringen!

Luister nu de allereerste aflevering van ‘Tussen Neus en Lippen’ op Spotify en Apple Podcasts