Nieuws
Neurowetenschapper en biopsycholoog Rachel Herz heeft zich verdiept in de invloed van ruiken...
Voorzitter Kirsten Jaarsma en redacteur Susanne de Bruin bezochten....
Een nieuwe masterclass van Jos Grootscholten betekent samen kokkerellen om met elkaar een spetterend menu...
Aangeboren of congenitale anosmie, volgens onderzoek uit 2002 treft het 1 op 10.000 mensen...
Stan Bielderman (12) is het jongste lid van onze vereniging en heeft aangeboren anosmie...
Geur speelt een belangrijke rol in ons leven: zowel in het sociale leven (Jasper...
Reuktrainingen, een onderwerp dat leeft onder veel leden van onze vereniging. Tijdens de
Veel van onze leden zullen kno-arts Dick Kooper kennen van zijn heldere presentaties op onze Vriendendagen....
Onze reukzin heeft grote invloed op de manier waarop we de wereld om ons heen beleven. Geuren kunnen invloed hebben op onze gemoedstoestand
De afwezigheid van iets wat je niet kan zien, vastleggen op beeld is niet gemakkelijk. Fotografe Dorien
Dr. Jasper de Groot is post-doctoraal researcher bij de afdeling Sociale-, gezondheids- en organisatiepsychologie van de Universiteit van Utrecht. Hij ..
Door Susanne de Bruin Eind vorig jaar bracht Joke Boon haar tweede kookboek uit: ‘Bonen!’. Een boek bomvol recepten met bonen, peulvruchten, erwten en linzen...
Symposium van de Engelse organisatie voor reuk- en smaakstoornissen Fifth Sense Het tweedaagse symposium van Fifth Sense vond...
Het is 23 november half vijf, wanneer de eerste deelnemers van de kookworkshop proosten met een glaasje prosecco...
Archief
-
Michael van 't Hoff kookt hetzelfde voor iedereen aan tafel, ook als je niet ruikt: ‘Daar wil ik ambassadeur voor zijn’
-
Joke Boon verloor haar reuk, maar werd kookboekenschrijver: ‘Ik proef op een andere manier’
-
Eerste patiënt test nieuwe behandeling tegen reukverlies in het Verenigd Koninkrijk
-
Nieuwe reuktraining-app helpt bij reukverlies: ‘Dit maakt volhouden een stuk makkelijker’
-
Reuktraining app voor mensen met reukstoornissen: doneer nu
-
Vriendendag 2024 een groot succes: ‘Leven met je beperking en daarin de meester tonen, daar gaat het om’
-
Voorzitter Kirsten Jaarsma neemt na 11 jaar afscheid: ‘Ik heb geknokt om een onzichtbare aandoening zichtbaar te maken’
-
Christel Jansen maakt podcast over de erkenning van een reukstoornis: ‘Ik durf er nu pas voor uit te komen dat ik een zintuig mis’
-
Reukverlies na COVID-19 kan hersteld worden met reuktraining volgens dit onderzoek
-
Wat is anosmia awareness day?
-
Onderzoek naar een behandelplan voor patiënten met reuk- en smaakproblemen
-
Chefkok Bij de Burgemeester in Bleskensgraaf Michael van ‘t Hoff wint keurmerk Reuksmaakstoornis.nl
-
Achter glas 2023 – smaakmakers
-
Medicijnen nemen je bij de neus
-
Onderzoek naar eetgedrag en plezier in eten bij mensen met reukverlies
-
Proeven met Joël Broekaert
-
Uit eten met Ferry – Bij de Burgemeester
-
Elizabeth kan na 13 jaar weer ruiken
-
Doe mee aan de COVORTS-studie!
-
Uit eten met Ferry – Sterrenrestaurants
-
Bestuursverslag 2022
-
Wat is CRS en wat zijn neuspoliepen?
-
Resultaten COCOS-studie bekend: prednisolon geen werkbaar medicijn tegen reukverlies na COVID-19
-
Anosmia Awareness Day 2023
-
Nabeschouwing kookworkshops ‘Eet goed voor jezelf’
-
Uit eten met Ferry – Restaurant Liberté – NY Style bistro
-
Achter glas #4 – reuk & psyche
-
Uit eten met Ferry – Brasserie Lekker gewoën
-
PostCovid NL: nieuwe patiëntenvereniging voor coronapatiënten
-
Deelnemers gezocht: onderzoek naar textuurbeleving
-
Kookworkshop ‘Eet goed voor jezelf’ & Online dialoog
-
Prikkels: nieuwe serie over de wonderen van onze zintuigen
-
Uit eten met Ferry – Da Gabriele
-
27 februari – Anosmia Awareness Day 2022
-
Webinar reuktraining – 2 februari 2022
-
Reuktraining: veelgestelde vragen
-
Uit eten met Ferry – La Mère Anne
-
#GivingTuesday2021
-
Onderzoek naar behandeling van reukverlies na COVID-19 infectie gestart
-
Draag bij aan onze missie: een oplossing vinden voor reuk- en smaakverlies
-
Nieuw smaakcentrum opent haar deuren in zorgcentrum Catharinahof
-
Ethische goedkeuring voor COVORTS-studie: aanmelden is mogelijk
-
Uit eten met Ferry – Landgoed de Holtweijde
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #5
-
Subsidie voor grootschalig onderzoek naar reuk- en smaakverlies door COVID-19
-
Wetenschappelijk onderzoek – parosmie en fantosmie
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #4
-
Webinar met KNO-arts Wilbert Boek – 18 augustus
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #3
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #2
-
Redacteur zonder geur: blog 8
-
Uit eten met Ferry – Restaurant Ysbrantsz
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #1
-
1e Kookworkshop Eet goed voor jezelf: “Er gaat een wereld voor me open!”
-
Boekreview: Waarom witte wijn beter smaakt wanneer je naar Blondie luistert
-
Redacteur zonder geur: blog 5
-
Interview Digna Kamalski
-
Redacteur zonder geur: blog 4
-
Eerste hulp bij reukverlies – Interview Joke Boon
-
Redacteur zonder geur: blog 7
-
Redacteur zonder geur: blog 6
-
Redacteur zonder geur: blog 3
-
Wetenschappelijk onderzoek – parosmie
-
Redacteur zonder geur: blog 2
-
Patient Journey – Reuk- en smaakverlies: wat nu?
-
Redacteur zonder geur: blog 1
-
Promotie Dr. Elbrich Postma – interview
-
Achter glas – impact van een virus
-
Persbericht – Achter glas 3
-
Anosmia Awareness Day 2021
-
Kerstrecept van sterrenchef Marcelo Ballardin
-
Vacature secretaris
-
Informatieposter parosmie en fantosmie
-
Persbericht november
-
Persbericht
-
Reuk- en smaakverlies na COVID-19 – nieuws
-
Interview met Sanne Boesveldt
-
Interview met Teun Aalbers
-
Onderzoek ‘Neus tot brein’
-
Fantosmie: 6,5 procent van de mensheid heeft het
-
Nieuw boek over de relatie tussen geur en voeding
-
Geuren in de geschiedenis
-
Human Olfaction Conference
-
Meesterlijk menu vol smaaksensaties tijdens masterclass!
-
Over aangeboren anosmie
-
Feest der herkenning
-
Proeven met je neus: retronasaal ruiken via de mond
-
Baat het niet, dan schaadt het niet’ Alles over reuktrainingen
-
Kno-arts Dick Kooper in Haïti
-
Reukzin: de feiten op een rijtje
-
Leven zonder geur in beeld
-
Geur en herinneringen: de wetenschap aan het woord
-
Boon in de ban van bonen
-
Let’s talk smell and taste
-
Sterren-masterclass koken: spelen met smaken en structuren