Nieuws
Joke Boon was vier jaar oud toen ze door een infectie haar reukvermogen verloor. Sindsdien heeft ze nooit meer iets kunnen ruiken. Toch heeft...
Voor het eerst is in het Verenigd Koninkrijk een patiënt behandeld met een nieuwe, experimentele behandeling voor reukverlies na een infectie. De patiënt...
Reuktraining helpt bij reukverlies, maar het volhouden ervan blijkt voor veel mensen een uitdaging. Een goede app helpt daarbij. Daarom wordt er hard gewerkt aan....
Stel je een leven voor zonder de geur van verse regen, je ochtendkoffie of je favoriete gerecht dat op het fornuis staat te pruttelen. Voor miljoenen…
De Vriendendag 2024 was ook dit jaar weer een succes. Met een groep vrienden van de vereniging kwamen we eind september samen op landgoed Woudschoten…
Na 11 jaar als voorzitter besluit Kirsten Jaarsma dat het tijd is om afscheid te nemen. In oktober 2024 legt ze haar taken neer. "Ik ben trots op wat…
In een nieuwe podcast belicht Christel Jansen (62), schrijver, journalist en lid van Reuksmaakstoornis.nl, het belang van aandacht voor de reukzin.…
Tijdens de COVID-19 pandemie hebben veel mensen hun reukvermogen verloren. Dat heeft extra aandacht gevestigd op hoe belangrijk het is om goed te…
Anosmie is een medische aandoening dat vaak niet veel aandacht krijgt, maar het kan wel grote invloed hebben op je ...
Er wordt naar een geschikt behandelplan gezocht voor patiënten die kampen met reuk- en smaakproblemen. Voorheen...
BLESKENSGRAAF • Michael van ‘t Hoff, chefkok van restaurant Bij de Burgemeester in Bleskensgraaf, nam onlangs het allereerste…
Nieuw magazine over smaakmakers! Vol trots presenteren we ons nieuwste magazine...
Door Laura van der Knaap, gereviewd door Sanne Boesveldt & Reuksmaakstoornis.nl ...
Geuren spelen een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Ze beïnvloeden ons sociale leven, veiligheid en ...
Op 27 mei organiseerde we bij Reuksmaakstoornis.nl met onze leden een heuse proefles van restaurantrecensent...
Ferry Aker (60) heeft anosmie en is fervent restaurantbezoeker én liefhebber van lekker eten en drinken. Sinds hij niet meer kan ruiken zoekt hij…
‘’Ik ruik weer voor 75%, dat is belachelijk goed!’’ Na jarenlang niet te hebben kunnen ruiken als.....
Langdurig reuk- en/of smaakproblemen door een COVID-19 infectie? Doe mee aan de COVORTS-studie!...
Ferry Aker (59) heeft anosmie en is fervent restaurantbezoeker én liefhebber van lekker eten en drinken. Sinds hij niet meer kan ruiken zoekt hij…
Archief
-
Michael van 't Hoff kookt hetzelfde voor iedereen aan tafel, ook als je niet ruikt: ‘Daar wil ik ambassadeur voor zijn’
-
Joke Boon verloor haar reuk, maar werd kookboekenschrijver: ‘Ik proef op een andere manier’
-
Eerste patiënt test nieuwe behandeling tegen reukverlies in het Verenigd Koninkrijk
-
Nieuwe reuktraining-app helpt bij reukverlies: ‘Dit maakt volhouden een stuk makkelijker’
-
Reuktraining app voor mensen met reukstoornissen: doneer nu
-
Vriendendag 2024 een groot succes: ‘Leven met je beperking en daarin de meester tonen, daar gaat het om’
-
Voorzitter Kirsten Jaarsma neemt na 11 jaar afscheid: ‘Ik heb geknokt om een onzichtbare aandoening zichtbaar te maken’
-
Christel Jansen maakt podcast over de erkenning van een reukstoornis: ‘Ik durf er nu pas voor uit te komen dat ik een zintuig mis’
-
Reukverlies na COVID-19 kan hersteld worden met reuktraining volgens dit onderzoek
-
Wat is anosmia awareness day?
-
Onderzoek naar een behandelplan voor patiënten met reuk- en smaakproblemen
-
Chefkok Bij de Burgemeester in Bleskensgraaf Michael van ‘t Hoff wint keurmerk Reuksmaakstoornis.nl
-
Achter glas 2023 – smaakmakers
-
Medicijnen nemen je bij de neus
-
Onderzoek naar eetgedrag en plezier in eten bij mensen met reukverlies
-
Proeven met Joël Broekaert
-
Uit eten met Ferry – Bij de Burgemeester
-
Elizabeth kan na 13 jaar weer ruiken
-
Doe mee aan de COVORTS-studie!
-
Uit eten met Ferry – Sterrenrestaurants
-
Bestuursverslag 2022
-
Wat is CRS en wat zijn neuspoliepen?
-
Resultaten COCOS-studie bekend: prednisolon geen werkbaar medicijn tegen reukverlies na COVID-19
-
Anosmia Awareness Day 2023
-
Nabeschouwing kookworkshops ‘Eet goed voor jezelf’
-
Uit eten met Ferry – Restaurant Liberté – NY Style bistro
-
Achter glas #4 – reuk & psyche
-
Uit eten met Ferry – Brasserie Lekker gewoën
-
PostCovid NL: nieuwe patiëntenvereniging voor coronapatiënten
-
Deelnemers gezocht: onderzoek naar textuurbeleving
-
Kookworkshop ‘Eet goed voor jezelf’ & Online dialoog
-
Prikkels: nieuwe serie over de wonderen van onze zintuigen
-
Uit eten met Ferry – Da Gabriele
-
27 februari – Anosmia Awareness Day 2022
-
Webinar reuktraining – 2 februari 2022
-
Reuktraining: veelgestelde vragen
-
Uit eten met Ferry – La Mère Anne
-
#GivingTuesday2021
-
Onderzoek naar behandeling van reukverlies na COVID-19 infectie gestart
-
Draag bij aan onze missie: een oplossing vinden voor reuk- en smaakverlies
-
Nieuw smaakcentrum opent haar deuren in zorgcentrum Catharinahof
-
Ethische goedkeuring voor COVORTS-studie: aanmelden is mogelijk
-
Uit eten met Ferry – Landgoed de Holtweijde
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #5
-
Subsidie voor grootschalig onderzoek naar reuk- en smaakverlies door COVID-19
-
Wetenschappelijk onderzoek – parosmie en fantosmie
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #4
-
Webinar met KNO-arts Wilbert Boek – 18 augustus
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #3
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #2
-
Redacteur zonder geur: blog 8
-
Uit eten met Ferry – Restaurant Ysbrantsz
-
Tussen Neus en Lippen – Podcast #1
-
1e Kookworkshop Eet goed voor jezelf: “Er gaat een wereld voor me open!”
-
Boekreview: Waarom witte wijn beter smaakt wanneer je naar Blondie luistert
-
Redacteur zonder geur: blog 5
-
Interview Digna Kamalski
-
Redacteur zonder geur: blog 4
-
Eerste hulp bij reukverlies – Interview Joke Boon
-
Redacteur zonder geur: blog 7
-
Redacteur zonder geur: blog 6
-
Redacteur zonder geur: blog 3
-
Wetenschappelijk onderzoek – parosmie
-
Redacteur zonder geur: blog 2
-
Patient Journey – Reuk- en smaakverlies: wat nu?
-
Redacteur zonder geur: blog 1
-
Promotie Dr. Elbrich Postma – interview
-
Achter glas – impact van een virus
-
Persbericht – Achter glas 3
-
Anosmia Awareness Day 2021
-
Kerstrecept van sterrenchef Marcelo Ballardin
-
Vacature secretaris
-
Informatieposter parosmie en fantosmie
-
Persbericht november
-
Persbericht
-
Reuk- en smaakverlies na COVID-19 – nieuws
-
Interview met Sanne Boesveldt
-
Interview met Teun Aalbers
-
Onderzoek ‘Neus tot brein’
-
Fantosmie: 6,5 procent van de mensheid heeft het
-
Nieuw boek over de relatie tussen geur en voeding
-
Geuren in de geschiedenis
-
Human Olfaction Conference
-
Meesterlijk menu vol smaaksensaties tijdens masterclass!
-
Over aangeboren anosmie
-
Feest der herkenning
-
Proeven met je neus: retronasaal ruiken via de mond
-
Baat het niet, dan schaadt het niet’ Alles over reuktrainingen
-
Kno-arts Dick Kooper in Haïti
-
Reukzin: de feiten op een rijtje
-
Leven zonder geur in beeld
-
Geur en herinneringen: de wetenschap aan het woord
-
Boon in de ban van bonen
-
Let’s talk smell and taste
-
Sterren-masterclass koken: spelen met smaken en structuren